etusivu rakennus referenssit kuvagalleria yhteystiedot  
 

 

 

 


Rakennusten entisöinti

Vanhojen rakennusten säilyttäminen ja korjaaminen kannattaa, vaikka se usein on työläämpää kuin uuden rakentaminen.
Mielestämme vanhaa korjatessa tulisi pyrkiä säilyttämään mahdollisimman paljon rakennuksen alkuperäistä materiaalia, ja korvata uudella vain se mikä on aivan välttämätöntä.

Vanhat rakennukset hengittävät, ja juuri siksi ne ovat usein säilyneet vuosisatoja. Peruskorjauksessa tulisikin käyttää hengittäviä materiaaleja. Nykyisin saatavailla on energiatehokkaita luonnonmukaisia vaihtoehtoja, jotka takaavat talon terveyden, mutta pitävät sen myös lämpimänä.

Alkuperäisten ovien ja ikkunoiden säilyttäminen ja korjaaminen nostavat vanhan rakennuksen arvoa niin esteettisesti kuin historiallisesti. Vanhat ikkunat ja ovet on yleensä tehty käsityönä todella laadukkaasta puusta, jota nykyisin ei edes ole saatavilla. Vanha lasi taittaa valoa kauniisti ja luo oman tunnelmansa. Vastaan tulee harvoin niin huonokuntoisia ikkunoita tai ovia, joita ei kannattaisi korjata.

Ovien ja ikkunoiden entisöinnissä noudatetaan perinteisiä menetelmiä. Yleensä vanhat konstit ovat uusia parempia. Pellavaöljypohjaiset maalit ja kitit on jo vuosisatojen ajan todettu kestäviksi ja, ovat myös luontoystävällinen vaihtoehto.

 

 

 

 

 

 

Fixer-rakennus | Risto Kangro | p. 046 587 1374 | info(a)fixerrakennus.fi | www.fixerrakennus.fi | Turku ja Turun seutu